تفاوت دارنده گرین کارت و شهروند آمریکایی در چه چیزهایست ؟


شرایطی که مقیم های دایم در ایالات متحده دارند با شهروندان آمریکایی متفاوت است، به طوری که مقیم های دائم مجاز به داشتن گذرنامه امریکایی نمی باشند. بلکه، مقیم های دائم به عنوان اتباع کشور متبوع خود باقی می مانند. مقیم های دائم ایالات متحده مجاز به رأی دادن در انتخابات ایالات متحده و یا نامزدی برای کسب مقام دفتری نمی باشند. شهروندان ممکن است راحت تر بتوانند اعضای خانواده خود را به ایالات متحده بیاورند و دسترسی بیشتری به مشاغل فدرال داشته باشند. مقیم های دایم گاهی ممکن است اقامت خود را از دست بدهند در صورتی که برای شهروندان آمریکایی چنین وضعی پیش نخواهد آمد. مقیم های دایم می توانند به منظور برخوردار شدن از حقوق کامل شهروندی تابعیت کامل آمریکایی را اخذ کنند که این کار از طریق uscis امکان پذیر است که باید از این طریق برای اخذ تابعیت آمریکایی تشکیل پرونده بدهند. مقیم های دایم معمولا پس از ماندن یک دوره پنج ساله در داخل ایالات متحده، قادر به تشکیل پرونده برای اخذ تابعیت کامل خود خواهند بود.


وقتی گرین کارت داریم چطور می توانیم از امریکا به مدت زیاد خارج شویم ؟


طبق قوانین سازمان مهاجرت امریکا، فردی که گرین کارت یا اقامت دائم امریکا را دارد، می تواند تا یکسال زمان را در خارج از امریکا سپری کند ( توصیه می شود این زمان بیش از 6 ماه نباشد)و بدین ترتیب بدون هیچ مشکلی به امریکا برگردد. با این حال این سازمان برای افرادی که بیش از یک سال ولی کمتر از دوسال می خواهند از کشور خارج باشند تمهیدات اجازه ورود مجدد (Reentry Permit) را اندیشیده است. بدین ترتیب که، دارندگان این نوع اجازه نامه که به پاسپورت سفید هم معروف است  قادر خواهند بود در صورتی که مدت زمان حضور آنها در خارج از امریکا بیشتر از یک سال و کمتر از دو سال باشد بدون مشکل به کشور بازگردند. هرچند کار برای افرادی که بیش از 2 سال خارج از امریکا بمانند دشوار خواهد شد به طوری که این افراد یا باید برای ورود به امریکا ویزا بگیرند یا اینکه از نو تقاضای گرین کارت بدهند که در هر دوصورت فرایند زمانبری را پیش رو خواهند داشت.